Üdv, Vendég | RSS | Facebook


Nyitólap
» 2012 » Augusztus » 22


23:19
TFTC - Total Fun Touring Cars 1.0

Nos, elkészült végre a várva várt(?) mod! Fantázia és idő híján álljon itt róla pár sor, a readme fájlból kikopírozva... :)

Ez a túraautós mod egyetlen valós sorozaton sem alapul (bár hasonlít némelyikre) és a készítésnél a cél a lehetõ legnagyobb szórakozás elérése volt, szem elõtt tartva az egészséges kihívást és a valós adatokon alapuló mûködést is (mint pl. a gumik vagy fékek hõmérsékletének alakulása). Sem én, sem a TFRC tagok nem vagyunk hivatásos pilóták, nem vezettünk még túraautót versenykörülmények között, így nem tudjuk, hogy valójában hogyan is működnek a dolgok élesben, de remélhetőleg a mod elérte a kitűzött célt.A mod két rFm-mel érkezik, tehát alapvetően két modról beszélhetünk. Ugyanakkor minden tulajdonságukban megegyeznek, a parc fermét leszámítva, ami csak a "Pro" változatban van (nem összekeverendő a pro teljesítménycsomaggal! - lásd lentebb). Ez azt jelenti, hogy az első időmérős kör után az autón semmit nem lehet állítani. Azzal a benzinmennyiséggel és használt gumival indulsz a versenyen, ami ebben a sessionben maradt, úgyhogy érdemes figyelni rájuk a verseny előtti szakaszokban!
A TFTC Pro elsősorban hosszabb távú versenyekhez ajánlott.

A modban az autóknak több fejlesztési tulajdonsága is van, amik közül az egyik viszonylag különleges a többihez képest: vezetési segédletek. Alapvetõen a modban nem lehet használni kipörgésgátlót (tc) vagy abs-t akkor sem, ha bekapcsolod a segédleteket a játék menüjében. Csak akkor lesz ezeknek hatása, ha az autó fejlesztései között megveszed a megfelelõ csomagot. A low és High beállítások a menüben ugyanazt az eredményt adják, mindegy melyik van bekapcsolva. Ugyanakkor ezek a csomagok 10-10 kg extra súlyt is tesznek az autóra (összeadódik).
FIGYELEM! Ha telepíted a segítséget az autóra, de a szerver nem enged segítségeket használni vagy csak nem kapcsoltad be a menüben õket, a súlybüntetés akkor is érvényes! Ebben az esetben ha nem akarsz handicap-et, a fejlesztések között le kell venned a segítsége(ke)t.

Minden autó hátsókerék hajtással, egyforma fizikával, motorral, gumikkal, elöl-hátul kettõs keresztlengõkaros felfüggesztéssel és 6 sebességes félautomata szekvenciális váltóval rendelkezik. Gyakorlatilag tehát sziluettautók, csak a kasztni és a hangok különböznek.
A modban van egy teljesítménycsomag fejlesztés is, ami alapján ligák eldönthetik, hogy milyen teljesítménnyel szeretnék versenyeztetni a pilótákat a képességeik vagy szükségleteik szerint. Mindhárom csomag elég jól megkülönböztethetõ egymástól.

A "basic" csomag fõleg kezdõknek való. Egy gyengített, 250 lóerõs motort használ és sokkal kevesebb a beállítási lehetõség az autókon. Az alap setup alulkormányozottabb és stabilabb.
Az "advanced" csomagban egy 300 lóerõs motor van, az autók 1100 kg tömegûek és sok beállítási lehetõségük van. Olyan lehetõségek, amiket általában túraautóknál szokás használni.
A "pro" csomag nyújtja a mod legnagyobb kihívását. 350 lovas motor dolgozik itt és az autók az alaphoz képest 50 kilóval könnyebbek (tc és abs büntetése itt is érvényes!). MINDEN visszaváltásnál kell blippelni, mert itt már egyáltalán nem csinálja automatikusan! További setup beállítási lehetőségek: első szárny és oldalirányú súlyelosztás.
Az autóknak itt már működő diffúzoruk van, így sok helyzetben másképpen viselkedhetnek a másik két csomaghoz képest.
A csomagok a garázsban jól megkülönböztethetőek, mert mindegyik a saját class nevével jelenik meg.

A motor minden csomagban ugyanazt a szívó jellegű görbét használja, úgyhogy nem érezhető lökésszerű teljesítményugrás semmilyen tartományban. De a 350 lóerős változat azért már inkább azoknak ajánlott, akik tudják is kezelni az erőt.

Az összes csomag ugyanazt a gumit használja. Nem nehéz működésre bírni őket, de kell egy kis gyakorlás a megismeréséhez. Az ideális hõmérséklete 95-90-85 (puha, közepes, kemény) fok, míg a használható tartomány úgy 70 és 120 között van (elmelegedésre kevésbé érzékeny, mint túl alacsony hõfokra). Viszont ha túl sokat használod 100 felett, sokkal gyorsabban fog elkopni. A gumikat könnyû túlmelegíteni, akár egyetlen kanyarban, de ugyanakkor ez a hõmérséklet egy egyenesben utána le is megy. Folyamatosan figyelni kell a gumikra, miközben a pozíciókért harcolsz. Nem gond, ha néha egy kicsit túlhevíted egy kanyarban vagy erõszakos vagy féktávon, de ha túl gyakran csinálod ezt, sokkal hamarabb fognak elkopni a folyamatos túlmelegedés miatt. Kis taktikai érzék kell ahhoz, hogy a lehetõ legtöbbet hozd ki belõlük - csak akkor autózz 100%-on, amikor tényleg szükséged van rá - de persze közel sem olyan szinten, mint pl. a modern F1-ben és nem is viselkednek olyan kiszámíthatatlanul.
Persze itt is több lehetőség közül választhatsz: puha, közepes vagy kemény keverékekből. A kemény lassabban kopik, de a tapadása gyengébb valamivel.

Ebben a modban nagyon erősek a fékek. Ezt jobb, ha észben tartod. Sok más modban nyugodtan taposhatod a fékpedált (sőt, kell is a legjobb teljesítményhez), semmi érdekes nem fog történni az egyszerű lassuláson kívül. A valóságban viszont ez nem működik... úgyhogy a fékek itt teljesen másképp viselkednek. A fékpedált óvatosan kell használnod máskülönben könnyen leblokkolhatod a kerekeket. A blokkoló kerék pedig rossz fékutat jelent, ahogy a gumi kopására és hőmérsékletére sincs jó hatása. Ha úgy érzed, hogy túl nehéz használni a féket, vedd lejjebb a fékerőt vagy próbálj meg állítani a fékerő-elosztáson. Az ideális hőmérséklet, ahol a fék 100%-os teljesítményt nyújt, 300 és 650 fok között van.

Néhány hangot szintén másképp állítottunk be a modban a megszokotthoz képest. A csúszás, illetve az úttal való érintkezés hangjai erősítést kaptak - ezt szintén 3 szinten változtathatod az upgrade-ek között. Ennek segítségével és a mellékelt Leo ffb beállítással (plugins mappában) több információt kaphatsz a gumikról minden szituációban. Ez akár eldöntheti a győzelmet vagy veszteséget is, úgyhogy ne becsüld alá a fontosságát!

Remélem mindenki annyira fogja élvezni mint én, miközben készítettem és tesztelgettem! :)

A mod INNEN letölthető.
Kategória: Általános | Megtekintve: 625 | Hozzáadta: Neuro | Helyezés: 5.0/1


Hozzászólások: 5
0  
4 / gyuszi   (2012.08.23 17:11)
Úgy van,köszönjük mindkettőtök munkáját biggrin ok

+2  
3 Sándor Csiha / AMD_ok   (2012.08.22 17:16)
Köszönjük Főni, és külön Gyura Neked is! friends (én már megfestettem a bajnokságra a kis bömöst magamnak biggrin

0  
2 György Kocsis / Gyuracell   (2012.08.21 23:32)
Nincs mit wink Lehet, kicsit túlvállaltam magam, de azért sikerült elkészülni, próbáltam a tőlem telhető maximumot hozni, remélem megfelel smile

0  
5 Máté Kiss / Neuro   (2012.08.24 20:43)
A keretből kihoztad, amit lehetett. smile

+1  
1 Máté Kiss / Neuro   (2012.08.21 23:12)
És ne felejtsük el, hogy a skinek egytől-egyig Gyuracell keze munkáját dícsérik! Nagyon szépen köszönöm mindenki nevében a munkát! cool

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Copyright MyCorp © 2018 | Honlapszerkesztő - uCoz