Üdv, Vendég | RSS | Facebook


Nyitólap
» 2012 » Szeptember » 9


20:28
TFTC mini kupa: NAS InternationalA TFTC mini kupa második állomásán az "advanced" névre hallgató teljesítménycsomaggal futottunk két sprint futamot. A korábbi basichez képest +50 LE teljesítmény és mindenféle állítgatási lehetőség várta a pilótákat autóikban. Többé-kevésbé mindenkinek sikerült alkalmazkodnia az új körülményekhez, így végül a hiányzók ellenére is 12 pilóta állt fel a rajtrácsra a kvalifikáció után.
A kvalin nagy meglepetések nem történtek. Kiss Máté a hotlapsnak megfelelően magabiztosan vitte el az 5 pontot érő pole pozíciót. Mögötte azonban nagyon szoros verseny alakult ki a további helyekért, s végül Kocsis György vitte el a második, Fábián Roland pedig a harmadik helyet. Sokat elmond a kvaliról, hogy a negyedik helyezett mindössze 7 századmásodpercre maradt el a dobogósoktól.
Az újdonságként ható teljesítménycsomag azonban jól összezavarta a versenyzőket az első versenyen, így amilyen jól alakult a kvali Gyuri számára, olyan gyorsan leesett a dobogóról az első kanyarban. Az első féktávon is történt két nagyobb incidens, ami megzavarta a pilótákat. Ábrahám Dávid megcsúszott, s az éppen kanyarodó Kiss Máté autójába szállt bele, ami ettől megsérült. Ő szerencsére az élen tudott maradni, de később az autó irányítása már nem volt 100%-os, így hibázott. Végül második helyen ért célba Fábián Roland mögött, aki szerencsésen megúszva a peches epizódokat megelőzte őt, s az első helyet így hamar megszerezve zavartalanul tudott végigautózni a célig. Harmadik helyen végül Dávid ért célba, aki Máté hibázása után a második helyen autózott, de végül nem tudta maga mögött tartani őt.
A második verseny rajtja nem sikerült kevésbé kaotikusra, bár a nagy csattanók ezúttal elmaradtak. Legalábbis az első és második kanyarban. Kocsis György hatalmasat rajtolva kihasználta a pillanatnyi kavarodást, s az élről rajtoló Bereczki Dávid mögé, a második helyre jött fel. Végül kemény, de sportszerű küzdelemben vette el - és tartotta meg - a helyet Dávidtól, aki így második lett. Harmadik helyezettünk ezúttal az újonc Kovács Roland lett, aki a hetedik helyről rajtolva a verseny végére utolérte az élmenőket. Jobb gumijainak köszönhetően már majdnem a helyezésekért mehetett volna, de éppen kifutott az időből, így a harmadik helyen zárta a futamot. Ugyanígy járt Kiss Máté is, aki egy szerencsétlen baleset után a 11. helyről zárkózott fel hozzájuk, de végül a dobogóról lemaradt.

Gratulálunk mindenkinek! A bajnokság állásához klikk a táblázatra!

A sorozat következő, utolsó állomása: Mills Metropark, "pro" csomaggal!
Kategória: Bajnokság | Megtekintve: 438 | Hozzáadta: Neuro | Helyezés: 0.0/0


Hozzászólások: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Copyright MyCorp © 2018 | Honlapszerkesztő - uCoz