Üdv, Vendég | RSS | Facebook

Szabályzat és információk
A közösség

A csapat alapítója és vezetője, azaz minden fontos kérdésben a döntéshozó és ezzel együtt a honlap és a szerver adminisztrátora: Kiss Máté (Neuro).
Csapatunkban a valódi név használata kötelező a honlapon, ezért regisztrációkor a teljes nevet meg kell adni és "mindenki" számára láthatóvá tenni. Ha ezzel valaki nem ért egyet, az sajnos nem tud résztvenni a honlap életében (ne regisztráljon), ezzel együtt a bajnokságainkban sem, mert a regisztráció ehhez kötelező. Nem vagyunk Facebook-liga, de saját oldalunk ott is ELÉRHETŐ.


A közös szerver

A közös szervert a liga vezetője üzemelteti. Szerverünk a nap 24 órájában elérhető gép mindenki számára, használata ingyenes. Jelenleg nagyjából 25 férőhely elérhető egy-egy eseményhez.
A szerverrel kapcsolatos információk a honlapon jelennek meg, hír formájában, körüzenetben vagy a fórumban, így lehet tájékozódni az esetleges változásokról. A szerveren futó aktuális modifikáció, jelszó és a szervercím mindig elérhető a jogosultak számára a honlap jobb oldali menüsávjában - ez nekik is csak a honlapra belépve látható.


A szerveren való játék feltételei

Hozzáférést kizárólag a ligavezető adhat a játékszerverhez. Ha valakinek szüksége volna rá, őt kell megkeresnie, amennyiben nem látja az oldalsávban a szerver adatait. Rajta kívül közvetlenül senki nem adhatja ki más(ok) számára ezeket az adatokat! Aki mások számára jogosulatlanul kiadja a szerver elérését, a ligából kitiltásra kerülhet!
Idényben a bajnokságra nevezetteken kívül más nem vehet részt a bajnoki eseményeken nézőként sem. A szervert hétköznapokon továbbra is használhatja minden jogosult, ha van elég hely.
A szerveren bárki használhatja az elérhető autófestéseket, ideértve az egyedi csapatfestéseket is, de bajnoksági versenyeken senki nem választhatja más autóját, csak azt, amivel a nevezését leadta.
Online játék során mindenkinek be kell tartania a liga mindenkori szabályzatát, melyet a szerverre való fellépéssel automatikusan elfogad!
Ahogy a honlapon, úgy a nevezések leadásakor és a játékszerveren is kötelező a teljes valódi név használata. Ebben az esetben angolos formában és ékezetek nélkül, hogy a játék és a logok ne jelenítsék meg hibásan.


A TFRC liga saját modjai

A liga saját fejlesztésű modo(ka)t tudhat magáénak. Ezek a modok néhány esetben jelszóval védettek és/vagy olyan helyen vannak tárolva, amik csak a tagok számára elérhetőek (a nyilvános mod[ok]ra ez nem vonatkozik). Ezekről - akárcsak a szerver elérésekről - csak a ligavezető adhat ki információt másoknak, esetleg közvetve úgy, hogy előzetes engedéllyel valamelyik tagunkon keresztül. Egyeztetés nélkül a modok TFRC-n kívüli nyilvános használata és idegenekkel való megosztása mindenki számára szigorúan tilos és a ligából való azonnali kizárást és az elért eredmények törlését vonja maga után!
A jelszóval nem védett, publikus mod(oka)t bárki használhatja és megoszthatja. Módosítani, újracsomagolni, részleteit felhasználni előzetes egyeztetés nélkül azonban tilos (lásd readme fájlok)!


A bajnokságokban való részvétel feltételei, nevezés

A részvételhez mindenkinek rendelkeznie kell egy, az rFactor futtatására képes, megfelelő hardverkiépítésű PC-vel és internetkapcsolattal. 150ms ping felett (szerveren mérve), illetve lagos kapcsolattal senki nem vehet részt bajnoki eseményen. A nem megbízható kapcsolatból adódó hibákért a versenyzőnek kell vállalnia a felelősséget, ami esetenként büntetést is jelenthet.
A további részleteket minden bajnokság saját menüpontja tartalmazza.


A bajnoki versenyek lebonyolítása, pontrendszer

Versenyeink a bajnokságok saját hirdetményeiben jelzett napokon és időpontokban kezdődnek. Bővebb információt ott találsz.


Versenybíróság, óvás

A bajnokság versenyei során történt szabálytalanságokat csak az erre a célra létrehozott versenybíróság (VB) vizsgálhatja. Tagjai a versenybírók. Ők automatikusan vizsgálják minden verseny előtt a kvalifikációs köröket, de minden más esetben történt szabálytalanságot a játékosoknak kell jelenteniük.
Ezt az erre a célra létrehozott FÓRUMBAN tehetik meg. Semmilyen máshol jelentett óvás vagy annak minősíthető megjegyzés nem kerül vizsgálatra. Hiányos, nem megfelelő óvásokat a VB figyelmen kívül hagyhat. Egy pilóta csak az ellene vétett szabálytalanságokat jelentheti.
Az óvásokat a verseny kezdetétől számítva 24 órán belül tilos leadni! A 24 óra lejárta után a következő 24 órában lehet szabálytalanságot jelenteni. A később érkező óvásokat a VB-nek nem kötelessége vizsgálni. Óvást visszavonni nem lehet, azért van a 24 óra gondolkodási idő, hogy mindenki eldöntse a kérdést magában. A VB minden esetet elbírál és az óvás nem jelenti azt, hogy kizárólag az óvott fél kaphat esetleges büntetést. Az óvásokra reagálni és a bírósági topicban offolni alapesetben mindenkinek, tehát az érintettnek is tilos, a VB azonban kikérheti az ő álláspontját. Erre írásban felszólítást ad. Privát üzenetben óvást és véleményezést leadni a VB felé szigorúan tilos! Az esetleges véletlen hibákat a közös csevegő fórumban lehet jelezni.
Egy szabályos óvás a következőkből áll:

- a verseny/futam megjelölése, amire az óvás érkezik
- a szabálytalanság időpontja, pontosan beazonosíthatóan (körszám, perc, másodperc, vagy teljes eltelt idő)
- résztvevők megjelölése névvel
- az eset tárgyilagos leírása, ha nem egyértelmű (indulatkeltő részek szigorú mellőzésével)


Nem kötelező minden óvást egy hsz-be írni, de az egyszeri óvások ne kerüljenek feldarabolva több hsz-be, erre van a hsz-szerkesztési lehetőség! A VB-topic nem vitatopic, minden egyéb hsz törlésre kerül! A vizsgálat elsődlegesen mindig a szerver replay szerint történik, ez letölthető a versenyek után az oldalról. A VB-nek legkésőbb a következő futam előtti napon 20:00-ig kell véglegesíteni és kihirdetni a döntéseket. Nem jelentett eseteket a VB nem vizsgál akkor sem, ha "szem előtt" vannak. Óvás esetén a VB lehetőségei kimerülnek a vétkesnek talált fél megbüntetésében. Helyezést vagy pontokat csak kivételes esetben adunk vissza (pl. ha a szerver valakinek nem számol el egy kört és emiatt esik hátrébb). A büntetési tételeket a bíróság minden ügyben egyedileg határozza meg. A vb-k közötti ügyek intézésére tartalékos vb-t is választunk, mert egyedül vb nem hozhat döntést egyik ügyben sem.

A versenybíróság tagjai: lásd a bajnokságok saját menüpontjaiban
.


Versenyszabályzat, büntetések

A versenyszabályzat fontosabb pontjait alábbi cikkeink tartalmazzák a Tudnivalók kategóriában:

- ELŐZÉS, VÉDEKEZÉS: hogyan szabad előzést végrehajtani és védekezni előzés ellen
- KANYARODÁS: hogyan szabad kanyarodni és hogyan nem
- ZÁSZLÓSZABÁLYOK: teendők zászló megjelenésekor
- ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK: általános viselkedési normák


A cikkekben nem taglalt, de felmerülő kérdéses események minden esetben egyedileg lesznek elbírálva. A VB szabálytalanságok esetén az alábbi büntetési formák és tételek közül választhatja meg, hogy mivel súlyt egy szabálytalankodó játékost:

- figyelmeztetés, többszöri azonos szabálytalanság miatti figyelmeztetés után büntetés (az alábbiak közül)
- időbüntetés, mértéke 5-40 mp között (pl. szándékos/unfair megmozdulások, leszorítás, lökés)
- rajthelyes büntetés, 3 rajthelyes büntetéstől az abszolút utolsó helyig (pl. rossz időmérő kör, tömegbaleset okozása)
- felfüggesztett boxutca/rajthelyes büntetés, 3 rajthelyes büntetéstől az abszolút utolsó helyig (pl. nem szándékos, önhibából/figyelmetlenségből eredő balesetek)
- boxutcai rajt következő versenyre (pl. erőszakosságból adódó rajtbaleset okozása)
- bajnoki pontszám levonás, maximum 15 (pl. szándékos/unfair megmozdulások, leszorítás, lökés)
- kredit megvonás (amennyiben a bajnokság során használjuk)
- következő versenyről eltiltás, bajnokságból kizárás (nagyon indokolt esetben, pl. szándékos ütközés)


A VB nem bünteti azokat a játékosokat, akiket a játék rendszere büntetett valamilyen formában a verseny során egy adott szabálytalanság miatt. A büntetési formák közül csak nagyon indokolt esetben lehet egyszerre többet választani egy játékos megbüntetésére.Jó versenyzést mindenkinek!


Copyright MyCorp © 2018 | Honlapszerkesztő - uCoz