Üdv, Vendég | RSS | Facebook

Next Generation Touring Car Championship
2012. első szezon

Lezárt bajnokság!


A bajnokság hírei ITT érhetőek el, a fő ponttáblázatokat pedig lásd az eredményeknél.
A bajnokságban való részvétel során a csapat általános szabályzatában leírtak az irányadók, a bajnokság egyedi szabályai pedig ezen az oldalon vannak lefektetve.Versenynaptár

Dátum Helyszín Körszám Időmérés 1. verseny 2. verseny
2012.02.17. Donington 2x16 19:30 20:00 ~20:40
2012.02.24. Oulton Park 2x14
2012.03.02. Portimao 2x12
2012.03.09. Zolder 2x15
2012.03.16. Mid-Ohio 2x16
2012.03.23. Barbagallo 2x21
2012.03.30. Mid-America 2x15
2012.04.06. Magny Cours 2x14
2012.04.13. Surfer's Paradise 2x13
2012.04.20. Eastern Creek 2x14
2012.04.27. Watkins Glen 2x13A teljes pályacsomag egyben letölthető (volt) INNEN. A pályák egyesével is letölthetőek a nevükre kattintva.
Az első verseny az adott versenynapon a kijelölt időpontban indul. A verseny befejezése után a második verseny 10 perces különbséggel követi azt.A részvétel feltételei, nevezés

Kérjük a pilótákat, hogy csak akkor nevezzenek, ha valóban komolyan gondolják, hogy részt vesznek a versenyeken. A bajnoki napokon minden esetben az indulás feltételei közé tartozik a legalább 30 online futott gyakorló kör, melyet a pilótáknak saját autóikkal kell megfutniuk. Ellenkező esetben boxutcából való rajtolás még lehetséges (mindkét futamon), ha az a pilóta, akinek nincs meg, részt szeretne venni a versenyeken.
Bajnokság elindulása után a résztvevőknek autót és csapatnevet nem lehet váltani.
Egy teljes nevezés az alábbiakat tartalmazza:

- játékos neve a játékban
- autó típusa
- csapat neve
- rajtszám, mely gyári festésnél adott, saját festés esetén mással nem ütközhet (gyári festéssel sem)


Nevezést leadni a kijelölt fórumtopicban lehet. A nevezés határideje: legkésőbb a bajnokság 6. versenynapja előtt lehet leadni. A bajnokság indulása után a nevezők saját festései hétfőnként - ha készítenek - kerülhetnek a játékba, az első versenyen való részvétel után.
Hiányzást jelenteni ebben a fórumtopicban lehet.
Szükséges letöltéseket a részvételhez a Letöltések/NGTC menüpont tartalmazza, illetve azokat a pályákat, amelyeket nem tartalmaz a trackpack, alább, a versenynaptárból (pályanévre kattintva) töltheti le mindenki. A mod külsősök számára nem elérhető. Hozzáférni csak érvényes nevezéssel lehet. Nevezés hiányában kipróbáláshoz a DEMO verziót letölthető INNEN.
A nevezettek tudomásul veszik, hogy az online játék során semmilyen segítséget nem használhatnak, mert a szerveren kizárólag a TFRC standard - kuplung és auto blip/lift - segítségek elérhetőek. Amennyiben ezek ellenkezőjére (csalás) fény derül, a nevezett automatikusan kitiltja magát a ligából és a futó bajnokságból, eredményei törlésre kerülnek.


Csapatok

A pilóták számára lehetőség van csapatok létrehozására és ezzel a csapatversenyben való részvételre. A csapatok kétfősek lehetnek. Természetesen csapatneve mindenkinek lesz, de aki egyedül indul, az nem vesz részt a csapatversenyben és nem kerül fel a csapatok ponttáblázatába. A pontokat a pilóták egyéni teljesítményének összeadásával számoljuk. Ha egy csapat később alakul meg, azaz valaki később vesz fel maga mellé társat, onnantól a pontjaival visszamenőleg felkerül a csapattáblázatba is. Később csapattársat felvenni viszont csak úgy lehet, ha az illető addig nem vett részt a bajnokságban. Csapatok tagjainak menet közbeni módosítására nincsen lehetőség, csak akkor, ha valaki kilép egy csapatból (tehát a továbbiakban a bajnokságban előre bejelentetten nem vesz részt) és úgy az ő helyét átveheti más, de csak olyan pilóta, aki addig nem vett részt a bajnokságban. Az egyéniben nem számított választható versenyeredmény a csapat pontjaira is kihatással lesz a végelszámoláskor.
A csapatok tagjainak egyforma autóval kell nevezniük, de a festésben nem kell feltétlenül ugyanolyat vagy hasonlót használni.


Nevezők


Név Csapat Autó Rajtszám
Neuro AMG Motorsport Mercedes C200 82
Roli AMG Motorsport Mercedes C200 08
Dawe Tigerboot BMW Power Team BMW 320si 69
zsomboor BMW Power Team BMW 320si 68
Szabolcs Meszaros Sasa Motorsport Racing Tm Chevrolet Cruze 17
dondog1 Sasa Motorsport Racing Tm Chevrolet Cruze 13
Alex Sógorok Team Mercedes C200 74
KinGB Sógorok Team Mercedes C200 73
Ir3NiCuS Team Logitech Lexus IS 99
WrongGum W&G MotorSport BMW 320si 96
Gyuracell W&G MotorSport BMW 320si 9
HUN88 ITSC Team Audi A4 88
Csabesz Team Chevrolet Chevrolet Cruze 93
Atesz Team Mercedes Mercedes C200 127
KaraDani Team Vodafone Mercedes C200 15
Gyuszi Audi Racing Audi A4 16
Dono Đ-Tech Motorsport BMW 320si 21A versenyek lebonyolítása, pontrendszer, parc fermé

A versenyek időpontjait az alább látható versenynaptár tartalmazza. Egy versenynap időmérésből, rövid bemelegítésből és két versenyfutamból áll. Az időmérés a kijelölt időpont szerint indul és 20 percig tart. Ez alatt a játékosok próbálkozhatnak minél jobb köridőket elérni. Az időmérés nyitott, így a késők is becsatlakozhatnak, ha már elindult.
A verseny felvezetőkörrel kezdődik, majd állórajttal startolunk. A felvezetőkör során a megengedett maximális sebesség: 150km/h. A felvezetőkör végén a rajtrácson a gumimelegítés engedélyezett. Itt mindenki számítson arra, hogy az előtte lévő versenyző 2-3 fékpróbát és gumiégetést fog művelni, tehát nagyon figyeljünk egymásra!
A versenytáv ~50-55km, ennek megfelelően számoljuk minden pályán a körszámot, ami így változó lesz. A második versenyen a rajtsorrend a következőek szerint alakul: a beérkezési sorrend szerinti első 7-10 fordul (a verseny befejezése utáni sorsolás alapján). A sorsolás menete: az első verseny végén egy véletlenszerűen választott pilótát megkérünk, hogy 1-100 között írjon egy számot. Ez a pilóta nem lehet vb és nem lehet vb versenytársa. Minden pályához tartozik egy excel tábla, amit a vb-k megkapnak. Ezekben van 100 érték, a hozzárendelt 7-8-9 vagy 10 számmal, ami a fordulást jelenti. Minden tábla más. Tehát a pilóta által jelzett számot a vb-k megnézik, s mindannyian beírják a chatre. Ennyi pilóta fog végül fordulni.
A pontokat a következőek szerint az első tizenöt pilótának osztjuk ki:

1. helyezett - 25 pont
2. helyezett - 22 pont
3. helyezett - 19 pont
4. helyezett - 16 pont
5. helyezett - 14 pont
6. helyezett - 12 pont
7. helyezett - 10 pont
8. helyezett - 8 pont
9. helyezett - 7 pont
10. helyezett - 6 pont
11. helyezett - 5 pont
12. helyezett - 4 pont
13. helyezett - 3 pont
14. helyezett - 2 pont
15. helyezett - 1 pont


A pilóták közül az kaphat pontot, aki teljesítette a versenytáv legalább 70%-át. A standard pontozáson felül további 1-1 pontot kaphat minden játékos, aki a következőket teljesítette (megtett versenytávtól függetlenül):

- pole pozíció (csak az első versenyen)
- leggyorsabb kör a versenyen
- legalább egy vezetett kör, azaz első helyezés versenyben a célvonal átlépésekor


A bajnokság során a 11-ből 10 versenyen szerzett pontokat adjuk össze. A pilóták választhatnak, hogy melyik verseny végeredményét nem kívánják elszámolni. Ezzel egy kicsit segítve az olyan helyzeteket, amikor valaki nem tud megjelenni egy futamon privát okok miatt. Aki nem vett részt az összes versenyen, annak minden eredményét összeadva számoljuk a végső pontjait.
A mod beépített parc fermé-t tartalmaz. A beállítások nem engedik meg az időmérés során futott első mért kör után az autó nagyobb mértékű módosításait, azaz opcióként csak az üzemanyagszint és a fékerő marad meg. Az első versenyeinken a parc fermé érvényben van, tehát ennek megfelelően figyelni kell az időmérésen használt beállításoknál, viszont a második versenyeinken már nem. Ilyenkor az autó beállításai szabadon variálhatók a bemelegítő session alatt.


Versenybírók

3 fő: Neuro, KaraDani, Dawe Tigerboot.


Copyright MyCorp © 2018 | Honlapszerkesztő - uCoz