Üdv, Vendég | RSS | Facebook

Next Generation Touring Car Championship
Bemutató mini kupa

Lezárt bajnokság!


A bajnokságban való részvétel során a csapat ÁLTALÁNOS SZABÁLYZAT-ában leírtak az irányadók, a bajnokság egyedi szabályai pedig ezen az oldalon vannak lefektetve.Versenynaptár

Dátum Helyszín Körszám Időmérés 1. verseny 2. verseny
2012.01.12. Adria Raceway 2 x 22 19:30 20:00 ~20:40
2012.01.19. Essington Park 2 x 12
2012.01.26. Nürburgring Sprint 2 x 13
2012.02.02. Thruxton 2 x 13Az első verseny az adott versenynapon a kijelölt időpontban indul. A verseny befejezése után a második verseny 10 perces különbséggel követi azt. A pályák nevére kattintva a megfelelő letöltési menüpontban letölthetőek.


A részvétel feltételei, nevezés

Kérjük a pilótákat, hogy csak akkor nevezzenek, ha valóban komolyan gondolják, hogy részt vesznek a versenyeken. Bajnokság elindulása után a résztvevőknek autót nem lehet váltani.
Egy teljes nevezés az alábbiakat tartalmazza:

- játékos neve a játékban
- autó típusa
- rajtszám, mely a gyári festés esetén adott (egyedi festésre és rajtszámra jelenleg nincs mód)


Nevezést leadni a kijelölt fórumtopicban lehet. Határidő nincs, az utolsó versenyig be lehet kapcsolódni.
Szükséges letöltéseket a részvételhez a Letöltések/NGTC menüpont tartalmazza, illetve azokat a pályákat, amelyeket nem tartalmaz a trackpack, alább, a versenynaptárból (pályanévre kattintva) töltheti le mindenki. A mod külsősök számára nem elérhető. Hozzáférni csak érvényes nevezéssel lehet. Nevezés hiányában kipróbáláshoz a DEMO verziót letöltheted INNEN.


Nevezők


Név Autó Rajtszám
Alex BMW 14
D4N1 BMW 12
Dawe Tigerboot BMW 13
Gyuracell Volvo 32
Hun88 Audi 1
InHell Mercedes 30
Ir3NiCuS Lexus 10
KaraDani Lexus 7
KinGB Lexus 8
Neuro Volvo 31
Norbert Miskolczi Chevrolet 18
Roli Mercedes 26
szasza Chevrolet 17
WrongGum BMW 15
zsomboor BMW 11A versenyek lebonyolítása, pontrendszer, parc fermé

A versenyek időpontjait az alább látható versenynaptár tartalmazza. Egy versenynap időmérésből, rövid bemelegítésből és két versenyfutamból áll. Az időmérés a kijelölt időpont szerint indul és 20 percig tart. Ez alatt a játékosok próbálkozhatnak minél jobb köridőket elérni. Az időmérés nyitott, így a késők is becsatlakozhatnak, ha már elindult.
A verseny felvezetőkörrel kezdődik, majd állórajttal startolunk. A versenytáv ~50-55km, ennek megfelelően számoljuk minden pályán a körszámot, ami így változó lesz. A második versenyen a rajtsorrend a következőek szerint alakul: a beérkezési sorrend szerinti első 7-10 fordul (a verseny befejezése utáni sorsolás alapján).
A pontokat a következőek szerint az első tizenöt pilótának osztjuk ki:

1. helyezett - 25 pont
2. helyezett - 22 pont
3. helyezett - 19 pont
4. helyezett - 16 pont
5. helyezett - 14 pont
6. helyezett - 12 pont
7. helyezett - 10 pont
8. helyezett - 8 pont
9. helyezett - 7 pont
10. helyezett - 6 pont
11. helyezett - 5 pont
12. helyezett - 4 pont
13. helyezett - 3 pont
14. helyezett - 2 pont
15. helyezett - 1 pont


A pilóták közül az kaphat pontot, aki teljesítette a versenytáv legalább 70%-át. A standard pontozáson felül további 1-1 pontot kaphat minden játékos, aki a következőket teljesítette (megtett versenytávtól függetlenül):

- pole pozíció (csak az első versenyen)
- leggyorsabb kör a versenyen
- legalább egy vezetett kör, azaz első helyezés versenyben a célvonal átlépésekor


A mod beépített parc fermé-t tartalmaz. A beállítások nem engedik meg az időmérés során futott első mért kör után az autó nagyobb mértékű módosításait, azaz opcióként csak az üzemanyagszint és a fékerő marad meg. Az első versenyeinken a parc fermé érvényben van, tehát ennek megfelelően figyelni kell az időmérésen használt beállításoknál, viszont a második versenyeinken már nem. Ilyenkor az autó beállításai szabadon variálhatók a bemelegítő session alatt.


Ballaszt rendszer

A bajnokság során egyes autók ballasztot kaphatnak. A ballasztot mindig egyes hajtástípusokhoz rendeljük, tehát ha az Audisok kapnak akkor a Volvo és Chevy pilóták is. Ugyanígy a hátsókerekes autóknál. A maximális ballaszt +40kg, a minimum -20kg.
A ballaszt méretének számolási módszere:

A bemutató kupában ez nem kerül bevezetésre.


Versenybírók

A versenyeken nem lesz bíróság, mivel valamennyire fun jelleggel indulnak. A kiemelkedő szabálytalanságok (értsd: szándékos tömeg-/baleset okozása, szabályok direkt áthágása, mint pl. forgalommal szemben közlekedés) esetén a ligavezető jogosult az érintetteket kizárni a továbbiakról.


Copyright MyCorp © 2018 | Honlapszerkesztő - uCoz