Üdv, Vendég | RSS | Facebook

Elindulási segítség újoncoknak


Üdvözöllek a TFRC - magyar szimulátoros liga honlapján! Engedd meg, hogy pár mondatban bemutassam a honlap felépítését és a fontosabb főmenüpontokat. Így talán könnyebben ki tudsz majd igazodni az elsőre viszonylag sok opciót felvonultató menün és hamarabb megtanulsz célirányosan tájékozódni a honlapon.

Ha esetleg már mindennel tisztában vagy, csak az érdekelne, hogy miképpen csatlakozhatsz hozzánk: keress meg engem privát üzenetben, de írhatsz a fórumba vagy a közösség/kapcsolat menüponton keresztül e-mailt, msn üzenetet! Pár sorban jelezd szándékodat, mely szerint részt vennél a liga életében, már regisztáltál és/vagy neveztél és tudomásul vetted, hogy mik a játékszabályok errefelé. Ha nem vagy a szavak embere, akkor csak egy nevezés szükséges, amellyel automatikusan elfogadod a szabályzatot és kijelented, hogy megismerted a legfontosabb információkat. Amint ez megvan, már adom is a hozzáféréseket.

Extra követelményeink nincsenek. Jöhetsz akkor is, ha atompro vagy és akkor is, ha viszonylag kezdő. Az egyetlen elvárás, hogy kormánnyal versenyezz és ne ijedj meg a segítségek hiányától!
A részvétel a liga versenyein, bajnokságain ingyenes!

Kiss Máté / Neuro


A főmenü működése

A főmenü legfelső sora nem működik menüként, csak a lenyíló menük kattinthatóak. Figyelem: abban az esetben, ha a lenyíló menünek további almenüpontja van, attól még maga a menüpont is kattintható és fontos információt tartalmazhat!


Bajnokságainkról

Feltételezem azért keveredtél ide, mert találkoztál a neten valamelyik bajnokságunkkal kapcsolatos plakáttal, videóval vagy egyéb információval, úgyhogy kezdjük is itt! A bajnokságaink részletes hirdetménye/versenykiírása a főmenü BAJNOKSÁG menüpontjában érhetőek el. Amit itt látsz, azok mind aktív, illetve hamarosan induló bajnokságok. A leírásban mindent fontos információt megtalálsz:

- hol és mikor (milyen napon, időpontban) lesznek a versenyek
- mik a részvétel feltételei
- hogyan és hol kell nevezni
- lehet-e és hány fős csapatokat lehet alakítani
- milyen pontozás/ballaszt rendszer lesz
- vannak-e/kik a versenybírók

Az almenüpontokban még ennél is több információt találsz, pl. ha már fut a bajnokság akkor nem lesz üres az EREDMÉNYEK (melynek almenüpontjai a konkrét versenyeket mutatják be), ahol a bajnokság és az egyedi versenyek állását tekintheted meg pontozás szerint, illetve ha még nem indult el, de vannak nevezők, akkor a névlistát megtekintheted a NEVEZŐK menüpontban. A NEVEZÉS menü pedig abba a fórumtopicba irányít, ahol leadhatod a nevezésedet, ha valamelyik sorozat megtetszik. Mindegyikre külön kell jelentkezni, de nem kötelező mindegyikre, ha csak egyet szeretnél kipróbálni.
Az ARCHÍVUM-ban pedig megtalálod a már befejezett bajnokságok eredményeit.

A SZABÁLYOK menüpont és annak almenüpontjai tájékoztatnak arról, hogy mi megengedett és mi nem. A szabályzatunk minden bajnokságra érvényes, de a bajnokságoknak esetenként egyedi szabályai (is) vannak, amik felülbírálhatják az alapértelmezett szabályzatot (pl. a szerveren használható segítségek esetében). Nagyon fontos, hogy ezekkel tisztában legyél!

A bajnokság frissen lejátszott futamainak eredménye a címlapra kerül, hír formájában. Ugyanitt jelenik meg minden egyéb fontos hír, figyelemfelhívás, amennyiben a ligavezető vagy a versenybíróság úgy ítéli meg, hogy közérdekű információról van szó.

Akár bajnokságról, akár egyszeri fun futamról legyen szó, a soron KÖVETKEZŐ ESEMÉNY-t mindig láthatod a honlap jobb felső sarkában. Itt megjelenik, hogy milyen sorozatban (kattintható, az információkhoz visz), milyen moddal és milyen pályával (mindkettő kattintható és a megfelelő letöltési menüpontba visz), mekkora távval fogunk legközelebb versenyezni. A pontos dátumot és időpontot szintén megtalálod, nem kell a versenykiírást emiatt megnyitni.


Hotlaps

A TFRC hotlaps egy kicsit más, mint amit máshol megszokhattál. Maga a cucc ugyanaz, csak saját menürendszert készítettem neki, így abban navigálva kell megjeleníteni a kívánt eredményt, ezzel remélhetőleg átláthatóbbá téve az egészet. Az AKTUÁLIS menüpont a live nézet, az összes többi pedig szűrők, amivel gyorsköröket lehet megtekinteni. A MODONKÉNT menüben egyes modok jelennek meg. A mod nevére kattintva az összes hozzátartozó pálya gyorsköre megjelenik, míg az almenüpontban ezeket a pályákat lehet egyesével szűrni. A modok közül csak azok kerülnek ide, amikkel legalább két pályán mentünk már vagy hamarosan menni fogunk a jövőben.
A PÁLYÁNKÉNT menü hasonló a mod menühöz, csak itt pályákra lebontva lehet egyesével megnézni, hogy milyen modokkal és milyen időt mentünk már rajtuk.


A honlap további részei

A honlap egyéb menüpontjai nagyjából magától értetődőek. A LETÖLTÉSEK menüpontban, illetve annak almenüpontjaiban csoportokra bontva megjelennek a letölthető anyagok, mint pályák, modok stb.
A CIKKEK menüpont sok hasznos leírást tartalmaz a különböző addonok beüzemeléséről vagy játékbeállítási illetve moddingos kérdésekről.
A MÉDIA menüpont alatt érhetőek el a ligatagok által készített videók, illetve a modokban, bajnokságban használt autók festéseit is meg lehet nézni a képgalériában.
A GYIK menüpontban néhány hasznos rövid kérdésről olvashatsz, amik nem kaptak külön cikkben leírást.
A KÖZÖSSÉG menüpontot sokat fogod látogatni: itt érhető el a FÓRUM és a blog. A fórumban bárhova lehet hozzászólásokat írni, csak arra kell figyelned, hogy nagyjából a témának megfelelően tedd azt. Néhány fórumtopicba csak meghatározott céllal lehet írni, ilyen pl. a versenybíróság, ahová csak az óvások és a hiányzás kerülhet. A fórumtémák első hozzászólásában mindig piros betűvel olvasható, hogy mivel foglalkozik, ezt kérlek vedd figyelembe!
A BLOG menüpontban jelennek meg a versenyzők által írt bejegyzések. Ide nem írhat mindenki, de akinek megjelenik a "bejegyzés hozzáadása" menüpont a jobb felső sarokban, annak szabad. Megkötés nincs, bármivel kapcsolatban lehet bejegyzéseket írni.
A KAPCSOLAT menüpontban egy egyszerű webes űrlap segítségével küldhetsz levelet a ligának, ha nem akarsz regisztrálni és nem akarsz a regisztráció nélküli fórumrészbe sem írni.

A honlap jobb oldalán az ÜZENŐFAL-at csak belépve tudod használni. Ugyanez igaz a LIVE CHAT nevű kis egyszerű html chat használatára. A bejelentkezési képecske csak akkor jelenik meg, ha beléptél az oldalra. Rákattintva indul a chat, aminek a használatát a név beírásával kell kezdeni. A továbbiakban éppen úgy működik mint az ilyenek általában, de a leírását megtalálhatod a cikkek között a honlappal foglalkozó témakörben. Bár most már állandó Teamspeak szerverünk is van, néha ezt szoktuk használni nagyobb megbeszélésekre, amikor valaki nem tud szóban kommunikálni (pl. munkahelyről), ha a fórum vagy az üzenőfal keretei (lassúságuk) nem engedik azt meg.


Szerverinformáció, egyéb jogok

A honlap jobb oldali sávjában, az alsó részen megtalálhatod még a liga SZERVERCÍM-ét, amit akkor láthatsz, ha jogosult vagy a használatára. Ez két esetben lehetséges: ha neveztél valamelyik versenyünkre/bajnokságunkra, illetve ha a ligavezetőnél hozzáférést kérsz, hogy kipróbáld magad online. Mindkét esetben előfordulhat, hogy várni kell egy kicsit mire megjelenik az információ, kérlek légy türelemmel!
A szerver fix címet, de nem fix IP-t használ. Néhányan meg szoktak lepődni azon, hogy nem IP címet látnak, de ne aggódj, ezt ugyanúgy be lehet írni az rFactor szerverkeresőjébe és működni fog! A JELSZÓ-t szintén itt láthatod. Ha nem sikerül csatlakoznod, akkor először ellenőrizd, hogy nem változott-e meg a legutóbbi esemény óta!

Ha valami nem működik a honlapon... pl. nem tudsz letölteni valamit, mert nem jelenik meg a letöltési link. Az esetek túlnyomó részében ez azért van, mert az a rész le van tiltva számodra. Alapértelmezettként a honlapon csak a bajnokságra nevezők, illetve a "barátok" csoport tagjai (akik régóta jelen vannak a ligában) férnek hozzá a legtöbb dologhoz. Ha valamire szükséged van, de nem tudod elérni, mindenképpen a ligavezetővel vedd fel a kapcsolatot!

A honlapon csak olyan felhasználók tevékenykedhetnek (pl. fórum-/üzenőfalhasználat stb.) akik megerősítették a regisztrációkor megadott e-mail címüket, azaz a kapott visszaigazoló levélben lévő linkre kattintottak!


Ha még mindig van kérdésed

Akkor ne habozz, tedd fel EBBEN a fórumtopicban (jelszavas, a jelszó: "vendeg" - idézőjelek nélkül), amelyet direkt ilyen céllal - vendégkönyv helyett - hoztunk létre. Ehhez még regisztráció sem szükséges!Köszönjük, hogy meglátogattál bennünket! Reméljük megtalálod azt, amiért jöttél!

A TFRC csapat


Copyright MyCorp © 2018 | Honlapszerkesztő - uCoz