Üdv, Vendég | RSS | Facebook

Green Hell Masters
rFactor
ingyenes bajnokság

A bajnokság véget ért!


A Green Hell Masters egy, a híres Nürburgring Nordschleife pályán zajló, részben hotlaps bajnokság. A résztvevők pontokat kapnak a hotlapson megjelenő leggyorsabb körükért, valamint természetesen a versenyen elért helyezésért is. A hotlaps bajnokság külön osztályként is szerepet kap, így aki csak azon akar részt venni, az is érvényesülhet a többiek között. Természetesen a fő kihívást azonban nem ez jelenti, hanem a verseny maga, amihez igen kemény feltételeket szabunk - a sorozat elnevezéséhez hűen. A segítségeket és a fele-harmada törésmodellt el lehet felejteni, itt minden arról szól, hogy mennyire ismered a környzetet és az autót! Versenyek és online körök havonta egyszer kerülnek megrendezésre, ilyenkor lesz lehetősége mindenkinek bizonyítani, aki elkötelezi magát a világ talán legkeményebb kihívást nyújtó pályája mellett. További nehezítés, hogy teljesen különböző autók vesznek részt majd minden versenyhétvégén, így a változatosság is garantált. Mivel a sorozatot egyszerűbb, gyengébb autókkal kezdjük, ezért azok, akik nem ismerik a pályát, most lehetőséget kapnak rá, hogy versenyszerű (akár csak a hotlaps) keretei között megtanulják a térképet. A bajnokság vége felé pedig már egészen komoly vasakkal is bizonyíthatnak majd a legjobbak!


Versenynaptár

Dátum Autó/mod Váltó típusa Körszám Időmérés Verseny
2013.09.22 TFTC 2.1* szekvenciális 9 17:00 ~17:35
2013.10.20 BMW 320 E21 H 9
2013.11.17 FIA GT3, Apex szekvenciális 9
2013.12.15 Ferrari 288 GTO, Apex H 9
2014.01.12 Porsche Carrera Cup 2007 szekvenciális 10
2014.02.09 BMW M1 Procar, Neuro H 9
2014.03.09 Radical SR3 szekvenciális 10


A modokat a nevükre kattintva, a pályát pedig INNEN lehet letölteni. A használt nyomvonal: Nordschleife 2008 (ez a Tourist nyomvonal, tehát nem a VLN verzió).

* A festéscsomagokat is le kell tölteni!A részvétel feltételei, nevezés

A bajnoki napokon minden esetben az indulás feltételei közé tartozik, hogy a játékosnak legyen mért köre a hotlapson az éppen aktuális/választott autóval. A mért körnek az aktuális hét versenynapján legkésőbb délig kell felkerülnie a hotlapsra. A szerverre felmenni mindig kizárólag egy autótípussal lehet, ha egy modban több is megtalálható. A játékos köteles azzal az autóval indulni versenyen, amellyel mért kör(öke)t futott előtte online.

Nevezésnek a következőeket kell tartalmaznia:

- játékos valódi neve, melyet a játékban angolos formában kell használni: keresztnév vezetéknév (ékezetek nélkül!)
- csapatnév
- váltó típusa*


Egyedi festés nem lehetséges. Nevezést leadni a KIJELÖLT fórumtopicban lehet. A nevezés határideje: nincs, az utolsó versenyre is be lehet csatlakozni. A sorozatban kizárólag kormánnyal versenyző játékosok vehetnek részt.
Hiányzást jelenteni EBBEN a fórumtopicban lehet.
A szerveren modonként bármelyik autót lehet használni (a fenti megkötéssel), amely az online választóképernyőn elérhető. Egyforma festést/rajtszámot is lehet választani.
A nevezettek tudomásul veszik, hogy az online játék során semmilyen segítséget nem használhatnak automata kuplungon kívül*. Amennyiben ezek ellenkezőjére (csalás) fény derül, a nevezett automatikusan kitiltja magát a ligából és a futó bajnokságokból, eredményei törlésre kerülnek.

* Aki H váltóval nevez, a szekvenciális váltós autókban nem kötelező H váltót használnia, de a H váltós autókban igen (versenynaptár szerint). A H váltóval nevezők H váltós autóban nem használhatják az automata kuplung segítséget (szekvenciális váltós autókban viszont igen).
Aki szekvenciális váltóval nevez (mindegy, hogy bot vagy fülek), köteles minden autóval szekvenciális váltóval menni és nem veheti meg a modba esetlegesen beépített H váltó upgrade csomagot!

Váltót a bajnokság során 1x lehet váltani, azaz átnevezni!Szerverinfó

Nevezés után a honlap jobb oldalán, lent. Aki nevez, ott fogja megtalálni a szerver címét és az aktuális jelszót. Ha valaki nem tud felcsatlakozni, mindig ellenőrizze a jelszót, hátha megváltozott! Aki nevezett és nem látja még a szerver elérését, az legyen türelemmel, mert ehhez admin beállítás szükséges. Hamarosan meg fog jelenni neki is.
Nevezetteken kívül a szerverre másoknak fellépni, valamint a szerverinfót idegeneknek/nevezés nélkülieknek továbbadni a ligavezető tudta ÉS jóváhagyása nélkül szigorúan TILOS!


Csapatok

A csapatok maximum kétfősek lehetnek és csak névileg (és persze csapatpontszám terén) tartoznak össze, egyedi festés nem lehetséges, különböző autót azonban lehet választani ott, ahol a modban lehetőség van rá.


A versenynapok menetrendje, pontrendszer, parc fermé

A versenyek időpontjait a fenti versenynaptár tartalmazza. Minden versenynap időmérésből, 5 perc bemelegítésből és a versenyfutamból áll. Az időmérés a kijelölt időpont szerint indul és maximum 30 percig tart. Ez alatt a játékosok egyetlen mért kört futhatnak, nem többet (beállítás szerint a játék kizárja azt, aki többet fut). Kivezető körön escape-et nyomni és azt újrakezdeni tilos. Aki késik, az is becsatlakozhat az időmérésre, ha elég ideje maradt.
A versenyeket manuális felvezetőkörrel kezdjük! A részleteket mindenki OLVASSA EL ITT!
A versenytáv minden esetben kb. egy órának megfelelő távolság fix körszámmal (versenynaptár szerint).

Verseny pontozása: A hotlaps és külön kategória pontozása:
1. helyezett - 80 pont
2. helyezett - 60 pont
3. helyezett - 50 pont
4. helyezett - 44 pont
5. helyezett - 40 pont
6. helyezett - 36 pont
7. helyezett - 32 pont
8. helyezett - 28 pont
9. helyezett - 24 pont
10. helyezett - 22 pont
11. helyezett - 20 pont
12. helyezett - 18 pont
13. helyezett - 16 pont
14. helyezett - 14 pont
15. helyezett - 12 pont
16. helyezett - 10 pont
17. helyezett - 8 pont
18. helyezett - 6 pont
19. helyezett - 4 pont
20. helyezett - 2 pont
1. helyezett - 40 pont
2. helyezett - 30 pont
3. helyezett - 25 pont
4. helyezett - 22 pont
5. helyezett - 20 pont
6. helyezett - 18 pont
7. helyezett - 16 pont
8. helyezett - 14 pont
9. helyezett - 12 pont
10. helyezett - 11 pont
11. helyezett - 10 pont
12. helyezett - 9 pont
13. helyezett - 8 pont
14. helyezett - 7 pont
15. helyezett - 6 pont
16. helyezett - 5 pont
17. helyezett - 4 pont
18. helyezett - 3 pont
19. helyezett - 2 pont
20. helyezett - 1 pont


A pilóták közül az kaphat pontot, akit kockás zászlóval leintettek és maximum 1 kör hátrányban fejezte be a versenyt. Kieső játékos nem kap pontot, bármilyen távot tett meg és bármilyen okból esett ki.
A standard pontozáson felül további pontozás nincs.
A hotlaps körök lezárásának időpontja: az adott versenyhét vasárnapján pontosan délben. Aki ezután fut gyorsabb kört a korábbinál, az eredménye már nem számít a pontozáskor (aki egyáltalán nem futott eddig valamilyen időt, az a részvételi feltételek szerint nem indulhat versenyen).

A bajnokság során a 7-ből 6 versenynapon szerzett pontokat adjuk össze a végelszámolásnál (a hotlaps és a verseny alapján kapott pontok egy eredménynek számítanak, nem választhatóak külön). A legrosszabb eredményt automatikusan nem vesszük figyelembe, bármilyen okból lett az az eredmény gyenge. Aki nem vett részt 6-nál több versenynapon, annak az összes pontja beleszámít a végeredménybe és csapatpontozásba.

Parc fermé, kötelező boxkiállás a versenyek során nincs. Mindenki úgy osztja be az autót, gumikat és a benzint, ahogy akarja és/vagy tudja.


Szerverbeállítások:

Gumikopás/benzinfogyasztás: normál
Zászlószabályok: csak fekete
Mechanikai hibák: bekapcsolva
Vezetési segédletek: csak kuplung
Sérülés: 100%


A boxutcában maximum 100 km/h sebességgel lehet közlekedni, ha az aktuális mod többet enged. Aki ilyenkor átlépi a sebességet, utólagosan 25 mp büntetést kap az idejéhez. Ha a mod ennél alapból kevesebbet enged meg, ahhoz kell igazodni. Aki ekkor lépi át a sebességet, azt a játék automatikusan áthajtással bünteti.


Versenybíróság, óvás

Automatikus versenybíróság nincs. Akit szabálytalanság ért, a versenybíróság/óvások fórumtopicban óvhat. Verseny utáni időmérős gyorskör ellenőrzés nincs. A hotlapson elért (pontot érő) gyorskörök közül a bíróság véletlenszerűen ellenőrizheti bármelyiket. Hibás kör érvénytelennek minősül, pontot nem ér, a következő játékos lép a helyébe. Hotlaps táblára (vagy időmérés során) felkerült hibás kört jelenteni szintén az óvások fórumtopicban lehet. Amennyiben nem az elkövető játékos (tehát önmaga ellen) jelent hibás kört, kötelező képet mellékelni az esetről.


Versenybírók

? Karagity Dániel (KaraDani), Kiss Máté (Neuro), Kocsis György (Gyuracell) ?


Copyright MyCorp © 2018 | Honlapszerkesztő - uCoz