Üdv, Vendég |


Nyitólap
» GyIK » rFactor


Ez sajnos a map plugin egyik hibája lehet. Van, akinél ilyen hibákat produkál, van akinél a villódzás csak 1-2 mp-ig tart. Megeshet az is, hogy játékos belépésekor a kamera átvált a belépett játékosra. Sajnos vannak hibái, de nem mindenkinél tapasztalhatóak, így nehéz kiszűrni, hogy mi okozhatja. Talán más pluginek mellett vagy beállítás kérdése. Aki ezt tapasztalja, annak célszerűbb inkább rFDynHUD-ra váltania, az egyébként is egy okosabb plugin és probléma sincs vele.


Többeknél előjön a probléma, nem tudni mi áll a hátterében. Személy szerint már több driver-t is kipróbáltam nVidia kártyához, mindegyikkel előjött valami probléma, a legújabbakkal egyszerűen lefagy a játék és kidob Windows-ba. Akinek csak a driver restartos probléma fordul elő, annak a konfig segédprogramban a directx 8-ban való indítást ajánlom, nálam az úgy tűnik megoldotta a problémát. Persze némi grafikai visszalépés árán.


Előfordulhat és ez valószínűleg normális. A real feel megfordítja az ffb hatásokat, így a Logitech kormányoknál alapértelmezettként negatív irányú ffb erősséget ezután pozitívba kell állítani a kontroller beállításoknál. Valószínűleg az erősséget is visszább kell venni majd egy kicsit.
Másfelől megeshet, hogy a mod, amit próbálsz, nem támogatja a real feelt. Ilyenkor sajnos nincs mit tenni, ne használd.


Az rFactor\UserData\Profilneved mappát kell átnevezned az újonnan választott névre (ékezetes és speciális karakterek mellőzése ajánlott), majd ugyanezt megtenni az ebben a mappában található Profilneved.plr fájllal és már készen is vagy.


A játékban van egy hibás hangfájl a következő helyen:
"rFactor\GameData\Sounds\Ambient\fans_normal_1.wav". Ezt kell kitörölni és ezzel meg is szüntetted az idegesítő hangot.


De meg ám! Az rFactor config.ini fájlja ad erre lehetőséget. A "TracksDir=GAMEDATA\LOCATIONS\" sort kell átírni a célnak megfelelően. Ha pl. D:\rftracks\ mappát (amit előtte létrehoztál) szeretnéd használni, akkor "TracksDir=D:\rftracks\"-ra kell átírnod ezt a sort azokban a telepített rFactorokban, ahol meg akarod osztani a pályáidat. Hasznos lehet ez akkor is ha pl. két HDD van a gépedben, mert némi időt lehet megspórolni betöltésnél, ha a játék és a pályák külön merevlemezen vannak.


Nos, ebből is van néhány, lássuk szép sorban:


+profile "profilnév"

Ezzel a megadott profillal fog indulni a játék.

+fullproc

Ezzel érhetjük el, hogy az rFactor kihasználja a többmagos processzorunkat modern - tehát azt kezelni tudó - operációs rendszereken.

+connect "127.0.0.1:34297" +password "jelszo"

Ezekkel érhetjük el, hogy a játék automatikusan csatlakozzon a megadott ip-vel rendelkező (dns nevet is lehet írni helyette) szerverhez. Ha a +password nem szerepel, akkor a jelszót kézzel kell beírni.

+oneclick

Csak dedikált szerver esetén működik. Ezzel a paranccsal lehet automatikusan elindítani a szervert a legutóbbi beállításokkal anélkül, hogy bármit is kérdezne tőlünk.
Természetesen ezeket a parancsokat lehet kombinálni, azaz egyszerre is használni!


A játékban a userdata\profilneved\modneve.cch fájlban az elején van egy "Money" sor. A mögötte álló értéket kell átírnod a kívántra és máris gazdag leszel! Ez csak az adott modra lesz érvényes, így ha másikban is túl kevés a pénzed, akkor a többiben is el kell ezt végezni.


Töltsd le EZT a csomagot. Abba a mappába kell helyezni a tartalmát, ahol a hibás pálya .MAS fájljai találhatóak. A csomagban csak a BKB textúra van, de ezt lemásolva és átnevezve megfelel BKA-nak is.

Copyright MyCorp © 2018 | Honlapszerkesztő - uCoz