Üdv, Vendég | RSS | FacebookNyitólap
» 2013 » Március » 3 » TLS


12:34
TLS

Jó régen írtam már ide, úgyhogy itt az ideje. Mostanában keveset vagyok viszonylag a szerón, mert hegesztem a háttérben a dolgokat és nem marad már erőm vezetni is. Amikor meg igen, akkor meg tesztelek...
Nem szeretném elérni azt, mint sok ligavezető, hogy egy idő után nem marad időm semmire és inkább kiállok a gridről, úgyhogy ettől nem kell félni. Inkább félreteszem a dolgaimat, de még mindig versenyezni szeretek a legjobban, nem pedig szervezkedni.
Na lényeg a lényeg, hogy a Procar-nak és a TFTC-nek is készül a grafikai optimalizálási csomagja, amiről pár szóban már írtam a fórumban. Mivel Shift 2-es konverzió minden autó, ezért tele vannak LOD szintekkel. Aki nem tudná, az autó menet közben ahogy távolodik, cserélődnek az elemei, kevésbé részletesre, ezáltal csökken a gépigény. Na, ezekben az autókban minden szint ugyanaz(!), tehát értelmetlenül van benne, így viszont csak erőforrást visz. Úgyhogy ezt kiszedegettem belőlük, meg a TFTC autók kerekei a 2.1-ben (ami tehát kizárólag nem látható grafikai update lesz) festhetőek lesznek. Modokról ennyi, jöjjön a lényeg.

Annak ellenére, hogy szó volt róla jó ideje a Facebook-os rfactor csoportban, hogy HorCsa (akit sokan ismerhettek, a VCRC egyik vezetője, mindenféle hasznos dolgokat is tesz közzé) hamarosan elő fog állni egy központi rendszerrel a ligák számára. Még számomra egy nagy kérdőjel az egész, illetve nem is kaptam minden kérdésemre választ, de ez igazából lényegtelen is. A saját időtöltésemre vágtam bele egy webes rendszer összerakásába - a "kifejlesztés" kicsit nagyképűen hangzana - ami elvileg három dolgot fog tudni, ami a tagok számára érdekes, bár újdonságot nem hoz: ponttáblák, eredmények, statisztika kiíratása. Ez volna a TFRC League results and scoring System. :D

Számomra már annál fontosabb, mert adatbázisból dolgozik a cucc, ami azt jelenti, hogy amit betöltök oda, az azonnal megjelenik a rendszerben mindenhol, ahol meg kell jelennie. Fontos, hogy úgy szeretném elkészíteni, hogy meg tudja enni az rFactor (vagy bármi, amire még optimalizálom) által mentett XML log fájlokat, amit szintén be lehessen nyomni neki és nekem max. 1-2 dolgot kelljen át-, vagy hozzáírnom (pl. büntetések). A cucc első része már szerkezetileg működőképes, bár funkciók hiányoznak még belőle. Az "etetés" kérdése egyelőre megoldatlan, de ez számotokra teljesen mindegy és nekem már az is kényelmesebb, ha excel tábla helyett adatbázisba írogatom az eredményeket, mert a honlapon akkor rögtön megjelenik. Valamint tudok html kimenetet generálni vele, amivel a főoldalra kikerülő hírbe is be tudom tenni, így ha lehal a szerver, azok akkor is megmaradnak.
Ahogy említettem, nem 100%-os a cucc és nem is biztos, hogy a közeljövőben olyan lesz, mint amilyennek szeretném, mert sok idő vacakolni vele. A jelenlegi png-be mentett képeket valószínűleg ki fogja tudni váltani, ami mindenképpen hasznos, bár az is lehet, hogy HorCsa műve olyan jó lesz, hogy most teljesen feleslegesen dolgozok vele és azt fogjuk használni. Ez még kiderül, de igazából mindegy, mert számomra érdekes kihívás és jó időtöltés, elszórakoztatom magam vele... Kb. ilyen formátumot kell elképzelni, legalábbis jelenleg így áll:

Na, hát kb. így állunk. Szükséges a dolog, mert az adminisztráció már túl sok. Külön elkészíteni az egyszeri táblázatokat, frissíteni a fő ponttáblákat, eredményeket versenyenként legenerálni és feltölteni, a statisztikával tökörészni (ez már különösen kezd túlnőni az excel-en) és normláisan megszűrni, miközben az egyedi eseteket nehéz benne rendesen lekezelni. Konkrétan már nem tudom mi a képlet, annyira bonyolult lett az egész táblázat... :D
Az új index ezzel szintén változni fog és alapvetően a következő tényezők befolyásolják majd, részben, mint eddig: hányan vettek részt a futamokon, ahol a pilóta megjelent, milyen helyezést ért el ezek közül és hány futamon jelent meg (ez utóbbi azért fontos, mert ha kevés futamból rontott, akkor ugye jobban lehúzza az indexet, mint, ha megnyert zsinórban előtte 10-et).

Még nem tökéletes a rendszer, de ez az a része, ami már azt hiszem teljesen kész van, csak adatok hiányában - be kell még tölteni TFTC/NGTC mini kupákon kívül az összes TFRC versenyt - egyelőre nem teszem közzé, mert nem sok értelme van üresen nézegetni. A verseny végeredmények kiíratása is használható már, az egyetlen kérdés a pontozásos oldal, azon még molyolnom kell egy jó sort.

Aztán az is lehet, hogy végül nem jutok egyről a kettőre és nem történik semmi. Ez esetben bocs, hogy raboltam az időtöket. :D

Megtekintve: 615 | Hozzáadta: Neuro | Helyezés: 0.0/0


Összes hozzászólás: 1
0  
1 Máté Kiss / Neuro   (2013.03.04 19:04)
A statistics-et még ki is hagytam belőle. tongue

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Copyright MyCorp © 2018 | Honlapszerkesztő - uCoz