Üdv, Vendég | RSS | FacebookNyitólap
» 2012 » Március » 1 » NGTCC S1 Oulton Park


11:16
NGTCC S1 Oulton Park

Jó kis versenyek voltak ezek is, egyiken sem unatkozhattam. A felkészülésen látszott, hogy időre jó leszek, persze az is elég világos volt, hogy az fwd hajtást nem fogom tudni elverni, akárhogy erőlködök. Még ha sokáig vittem is a hotlaps-t. Időmérésen sikerült megismételni pár ezred lemaradással azt a kört, így a második hely lett meg, amire számítottam is, bár tegyük hozzá, hogy néhányan szintén kiemelkedő kört hoztak össze az időmérésen vagy az előtte való gyakorláson. Így kiemelném Alexet és persze Roli csapattársamat, aki nagy kár, hogy nem indulhatott harmadik helyről az előző versenynapról maradó rajthelyes büntetése miatt.
Az nyilvánvaló volt, hogy ez a második rajtkocka tökéletes lesz arra, hogy az első tíz méteren elvigyem az első helyet Hun Audija elől, a kérdés csak az volt, hogy vajon mennyire sikerül megtartani? Eleinte úgy nézett ki, hogy jó vagyok és nem lesz gond. Annak ellenére, hogy nem igazán autóztam olyan időket, mint amilyet szerettem volna - persze benne volt az is, hogy nem akartam nagyon eldobálni az autót. Nagy szükség nem volt rá, mert Hun mögöttem állandó távolságra beállni látszott, amit ráadásul úgy számoltam, hogy idővel nőni fog, a gumik miatt. No, ez végül nem így történt, s igen komoly bajba kerültem a verseny vége felé, amiből nem volt könnyű kijönni. Pár nehéz pillanatot sikerült leküzdeni, ami után úgy láttam, hogy Hun óvatosabbra vette a figurát, mert talán látta, hogy azért nem adom könnyen az első helyet. Persze nem nyugodhattam ebbe bele, úgyhogy nyomni kellett, s végül csak pár század előnnyel gurultam be az első helyen.
A második versenyen heten fordultunk, úgyhogy szerencsésnek mondhattam magam. Előttem két Audi, viszonylag jó eséllyel - és végül a gyakorlatban elég magabiztosan - mehettem el mellettük. Volt egy kis kicsi a rakás az első körben, ami élvezetes volt nagyon. Az elején Gyuracellel és KinGB-vel kerültem harcba, mindkettő elég szoros volt, bár összességében egyik se volt hosszú csata. Majd zsomboorral az élen azért valamivel többet küzdöttünk, mert mindketten megvicceltük egymást 1-1 érdekes - és elég bátor - féktávval. Zsomboort az első helyért az utolsó kanyarban fékeztem ki, mert azt egy kicsit elóvatoskodta én meg egy életem egy halálom alapon beraktam mellé az autót, mert nyitva hagyta a kaput. Meglepődhetett kicsit és végül az egyenesben sikerült elmennem mellette. Naná, hogy nem hagyta annyiban, így megpróbált visszatámadni a következő kanyarban és a gyors szakaszon, ami nem sikerült. Utána viszont a döntött kanyar előtt én vettem túl óvatos féktávot, így kicsit megalázóan zsomboor gyakorlatilag körbeautózott és külsőn ment el. Nem hagytam annyiban a dolgot, így végül még abban a körben sikerült hibázásra késztetni vagy legalábbis hibázott egy egész kicsit ott, ahol előző körben megelőztem, a célegyenes előtti kis völgyben megcsúszott. Így végül elmentem mellette és ezután már tartani is tudtam a helyet, talán azért, mert menet közben én már láttam, hogy Hun is nagyon jön és nyilvánvaló volt számomra, hogy nem elégszik meg a csatánk nézegetésével. Mindenesetre így egy kis időre egérutat nyertem, mert zsomboor lefoglalta, de végül áthámozta magát rajta, s ismét utánam eredt. Nagyjából azonos távolság volt köztünk, mint az első versenyen.
Igyekeztem nyomni neki, amennyire bírtam, de végül utolért a végzetem... a célegyenes utáni kanyarban a külső kerék lecsúszott a vetőről, s abban a pillanatban elment az autój hátulja, esélytelen volt bármit tenni ellene. Hiába tekertem ki a kormányt, orral a falba döngettem. Nem volt finom. Volt elég előnyöm még így is a többiekhez képest, hogy megtartsam a helyet, de sajnos az első féktávon kiderült, hogy defektem van. Ezek után nem volt más dolgom, mint begurulni a boxba, kereket cserélni és a tisztesség kedvéért végigmenni az utolsó két körön. Így elment mellettem a teljes mezőny, kivéve a kiesett WrongGum-ot. Az autó ugyan nem volt 100-as, de mindegy volt, mert ha nem lett volna baja, akkor se értem volna már utol senkit. Ilyen dolog ez. De a verseny jó volt, úgyhogy összességében nem panaszkodhatok, mert amúgy hibátlanul és elég gyorsan sikerült egészen odáig teljesíteni a köröket. Ez meg - a pech - benne van a pakliban. :)

Megtekintve: 378 | Hozzáadta: Neuro | Helyezés: 0.0/0


Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Copyright MyCorp © 2018 | Honlapszerkesztő - uCoz