Üdv, Vendég | RSS | FacebookNyitólap
» 2011 » Június » 14 » Alakul ez


18:05
Alakul ez


Jó látni, hogy az emberi kapcsolatok változása ellenére az M1 modot megkedvelők kitartanak és továbbra is érdeklődnek a téma iránt. Ma Logout-on is közzétettem, hogy versenyőket keresünk - és bár még konkrét lépések nem történtek, örvendetes, hogy legalábbis van akit érdekel a versenyzés. Billentyűs kollégáknak mondjuk nagy jövőt nem jósolok a segítségek hiánya miatt, de hát na... ez egy ilyen műfaj. A lelkesedés pedig sokaknak manifesztálódott már egy PC-s kormány formájában.
Lassan ideje lenne összekapni az embereket egy össznépi teszt erejéig, akárhányan is leszünk végül. Hétvégén kipróbáltam az 50 perces futamot, hát emberes feladat. Aki erre vállalkozik, az biztosan nem fog unatkozni. És most fog igazán számítani, hogy ki hogyan kezeli azt a gépet, hogy mennyire "eteti" vele a gumikat. Nem biztos, hogy a leggyorsabb játékos lesz az első, ha esetleg defektet kap vagy ha túl sokszor kell kiállnia, mert kopnak az abroncsok. Szóval érzésem szerint jó lesz ez.

Már tervezem az új kvalifikációs rendszert. A korábbiakból tanulva azt már mindenesetre tudom, hogy milyen NEM lesz. Konkrétumok még nincsenek (vagyis vannak, de még nem végleges semmi), de mindenféleképpen mellőzni kell azt, hogy túl erős büntetést kapjanak azok, akik véletlenül lecsúsztak vagy vágtak két centit időmérésen.
Elméleti síkon jelenleg a legvalószínűbb megoldásnak az tűnik, hogy minden játékos kimentett replay-jel fog nevezni a versenyre. A replay ugyebár tartalmazza az időt és meg lehet nézni a vágásokat vagy szélesítéseket. Csak az a kör lenne elfogadva, ami teljesen szabályos, mivel mondhatni bármikor le lehetne adni a verseny kezdetéig - valami határidővel, hogy ne az utolsó percben - tehát idő lenne rá. Egyedüli kikötés az lenne, hogy online kör legyen (tehát visszakereshető legyen a szerveren), mert offline lehet mahinálni nem kívánt módon a játékot.
Tehát ez lenne a kvali is egyben, azaz a 110%-on felül (most csak mondtam egy számot) ezzel lehetne bekerülni ÉS a grid pozíciót megszerezni. Tehát klasszikus kvalifikáció nem lenne, azzal az előnnyel, hogy így nem lennének értelmetlen és túlzó büntetések. Persze a kvali feelingje meg elmarad. DE. Arra gondoltam, hogy akkor talán a pl. DTM-ben is használt Super Pole lehet a megoldás. Azaz az első 4 (esetünkben legyen inkább 5) pilóta futhat a kvali alatt 1-1 bemelegítőt és utána gyorskört, ami alapján meghatározzuk a végleges 1-5 sorrendet. A többiek a beküldött idők alapján állnak fel (megoldható, hogy a honlapra lehessen feltölteni) a rajtra. Egy 5 fős super pole kvali amúgy is nagyjából kitenné a kvali idejét verseny előtt. Az 5 főnek bizonyára kemény dolga lesz, míg a többieknek talán picit unalmas lehet, viszont a legjobbaktól eközben is elleshetnek íveket, arról nem beszélve, hogy mindenki nézheti.
Persze itt is felmerül a hibás kör (vágás, túl nagy szélesítés) lehetősége, erre még lehet, hogy valami megoldást kell keresni, de igazából bízom benne, hogy ebből nem lesz probléma, ha már az első 5-ről van szó.


Megtekintve: 490 | Hozzáadta: Neuro | Helyezés: 0.0/0


Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Copyright MyCorp © 2018 | Honlapszerkesztő - uCoz