Üdv, Vendég | RSS | FacebookLiga nélkül. Meglepően sok időm van, mint kiderült, ha nem kell azzal foglalatoskodnom, hogy pályákat és autókat teszteljek; önmagukban vagy egymáshoz viszonyítva. Miközben azt lesem, hogy mennyire élvezetes vagy reális vagy úgy általában használható egy autó vagy mod. Kitalálni egy bajnokságot, pályákkal, körszámmal, egyedi vagy akár kevésbé egyedi szabályzattal/szabályrendszerrrel egyáltalán nem olyan egyszerű, mint elsőre gondolná az egyszeri versenyző.
Igaz, hogy az alapja megvolt a dolgoknak, hiszen azt egyszer lefektettem még régen, de új oldalt létrehozni, az extra információkat legépelni, átnézni százszor, hogy ne legyen benne hiba, se logikai, se nyelvtani szinten... összecsomagolni a pályákat, feltöltögetni (hogy ne legyen sírás, mert nincs hozzáférés adott oldalhoz stb.). Hát, ja. Megvan a maga szépsége, szerettem is csinálni. De igazán jó, hogy már nem "kell", sőt úgy tűnik, hogy ezzel a lendülettel a komolyabb szimulátorozást is befejeztem, mert se az rFactor 2, se az ... Tovább »
Megtekintve: 872 | Hozzáadta: Neuro | Dátum: 2015.04.23 | Hozzászólások (0)


Az évek óta tartó szívást. Ennyi volt. Se a GT, se a DRM nem jött be most sem. A GT azért lepett meg, mert nem lett rá jelentkező, a DRM azért, mert sokkal jobban indult, aztán 1x csak hupsz mindenki eltűnt mégis. Persze-persze volt 1-2 bejelentett hiányzó, meg minden, de na... unom én már ezt. A semmire nem fogok versenyeket szervezni, aki meg máshol akar versenyezni úgyis, az legalább nem fog kényszeredetten mellébeszélni, netán szó nélkül távozni.
Nem hiszem, hogy meglepetés a döntésem, hiszen jeleztem előre, hogy belefáradtam és ha ez a kettő vagy legalább valamelyik nem jön össze normálisan, akkor ennyi volt a TFRC, mint liga, ami bajnokságokat szervez. Nem lesz több bajnokság (és ez nem 100, de 99%, nagy csoda kell ahhoz, hogy megváltozzon és újra kedvet kapjak hozzá).
A magam részéről azt látom, hogy AC még nagyon nem érett meg arra, hogy normális dolgokat lehessen vele rendezni, de amúgy se volna értelme ezt itt megtenni (talán meg lehetne lovagolni az újdonság hullámát ... Tovább »
Megtekintve: 963 | Hozzáadta: Neuro | Dátum: 2014.05.17 | Hozzászólások (10)


Aki nem akar - sokat - olvasni és/vagy nem érdekli az egész levezetése, annak előre elárulom: az autó.

Ezzel nagyjából pontot is tettem arra a kérdésre, hogy van-e valami esélye még a Fordosoknak a bajnokságban és egy esetleges következőben, ha nem módosítunk rajta (vérnyulak kíméljenek, nem azt írtam ezzel, hogy biztosan bele fogok piszkálni).
Amit eddig is tudtunk az autóról az az, hogy ahol túl sok a hosszú egyenes (300+ tempó), ott nem versenyképes a 935 és az M1 ellen. Nem elég a végsebesség, túl nagy a légellenállás a kisebb teljesítmény mellett. De ez nem feltétlenül baj, okosan kell pályákat választani és kész, ez már bajnokság tervezés kérdése.
Most viszont sajnos már azt is tudjuk, hogy az autó nem eléggé versenyképes ott sem, ahol ezek kevésbé számítanak. A súly/teljesítmény aránya pedig teljesen rendben van, sőt az említett típusokat keresztben le is kéne, hogy nyelje (kanyarban mindenképpen). És mégsem. Ráadásul, teszteltem több pályán is a Toyotát, ami mi ... Tovább »
Megtekintve: 743 | Hozzáadta: Neuro | Dátum: 2014.04.15 | Hozzászólások (1)


Bár egy időben letettem arról, hogy akár csak versenyzés terén foglalkozzak rFactorral, az utóbbi néhány hónapban nem csak a versenyeket, de a moddolást is újra beizzítottam. Bár alapvetően vagyunk páran, akik sokat szidjuk az ISI motorját (még az újat is), azért érdekes dolgokat lehet vele művelni, amivel remekül el lehet szórakozgazni unalmas pillanatokban.
Így tettem pl. kedvenc M1 Procarommal, valamint korábban volt egy másik - nem publikus - modom rF alá, melyben a BMW CSL, Ford Capri MK.II. és Porsche 911 RSR 3.0 autók kaptak helyet. rF2 alá volt belőle egy demo féleség, de az nem sokáig volt publikus és csak ilyen alfa verzió volt, hiszen rF2 a mai napig sincs kész, hogy lehetne akkor egy mod...
Na lényeg a lényeg, hogy hegesztgetem ezeket egy ideje és kezdenek egész kellemetes formába kerülni. Egy ideig azt gondoltam, hogy az M1-et betenném a másik három közé, de elveri őket, így mezőnybe rakni nem sok értelme lenne. Eleve az M1 a CSL utódjának lett szánva, szóval valah ... Tovább »
Megtekintve: 691 | Hozzáadta: Neuro | Dátum: 2014.04.04 | Hozzászólások (1)


Hűha... megint elment egy év. Megint nem vertük agyon a népszerűségi listákat és megint punnyadás lett év végére. Szóval semmi új. De azért nem volt ez rosszabb év, mint az eddigiek, sőt. Év elején a HWC alapozásnak szerintem teljesen jól sikerült. Kis létszámmal, de sokféle autóval nagyon élvezetes versenyeket sikerült a fun feliratú zsákba eltenni. Igaz, volt egy kis morgolódás az autók vélt különbözősége miatt, de ez ilyen helyzeteknek mindig velejárója volt és lesz a jövőben is, így van jól.
Majd a téli funolás után megkezdtük a TFRC elsődleges sorozatának a TFTC-nek második bajnokságát, amire végül rekord létszámú nevezés (32!) érkezett, ezzel megalapozva azt, hogy a közönség jó eséllyel ne fogyjon el a széria végére sem. Visszatekintve, erre szükség is volt, hiszen ahogy lenni szokott, azért az utolsó versenyeken már a 10 fő sem volt meg mindig. És persze az elsőre is csak nagyjából 20 fő jelent meg, de ez normálisnak mondható. A bajnokság végül jól sikerült, bár a szezon els ... Tovább »
Megtekintve: 713 | Hozzáadta: Neuro | Dátum: 2013.12.28 | Hozzászólások (0)


Nyilván többekben - főleg a kitartóakban - felmerültek kérdések az elmúlt pár hónapban, hogy mi a helyzet itt a ligás témakörrel. Kissé hektikusra sikerült az elmúlt időszak, bár lehet úgy is mondani, hogy változatosra, hiszen a nyáron amúgy nem is volt cél semmi nagy világmegváltó terv beindítása. Alapvetően szerettem volna kicsit kitekinteni, főleg a második szakaszban olyan irányok felé, amit még nem próbáltunk és esetleg lehetne róla szó. Meg volt olyan is, hogy visszajönnek kedvenceink(?) az ősszel és lesz ez meg az is. Ami végül nem lett és részben nem is lesz.

Nyilván nem lehet elmenni amellett, hogy kissé megváltozott most az is, hogy én magam mivel akarok versenyezni, hiszen most nincs H váltóm és a helyzet az, hogy már pszichésen annyira bennem van a historic = kézi váltó + heel and toe, hogy abszolút ellenkezik minden porcikám azzal, hogy ilyesmi legyen mostanában. Eddig sem volt titok, hogy rajtam múlik elsődlegesen, hogy mivel versenyzünk, hiszen alapvetően a liga ... Tovább »
Megtekintve: 732 | Hozzáadta: Neuro | Dátum: 2013.10.11 | Hozzászólások (6)


Nem 3 monitor, csak egy nagyobb. Azért... van egy csepp különbség a 22-höz képest, főleg amiatt, hogy ez 16:9-es, az meg 16:10 volt (ez mondjuk sajnálatos dolog, de TV-t nem készítenek 1920x1200-as felbontással, ha jól tudom, de mindenesetre még nem találkoztam olyannal - kár).
Sikerült a T-nél újítani egy Samsung SmartTV-t ugyanis, mivel előfizettem némi iptv+kábelnet kombóra, két év aláírásával, így lehetett választani mellé mindenféle extra követelmény nélkül TV készüléket is, ha már legalább 6 hónapja voltam T-s előfizető - 3 évvel ez kipipálva. A cuccnak kezdőrészlete 0, havonta 4900-at kérnek még érte, s így is alig fizetek többet összesen, mint eddig az ADSL netért önmagában. Nem mellesleg a net is 2x gyorsabb (10 meglévő helyett 20 mbit). ... Tovább »
Megtekintve: 856 | Hozzáadta: Neuro | Dátum: 2013.05.17 | Hozzászólások (6)


No akkor megosztom veletek a szerencsés utazásom.

  Szombat Hring:

  Szokásos menetrend 8 körül megérkeztünk jegyvásárlás, kávézó keresés. A kávézást tavaly jól megszívtuk ugyanis a Segafredo ki volt pakolva a padockba, de mi inkább elkerültük nagy ívben mert nem akartunk 500 Ft-ért vagy ki tudja mennyiért kávézni, ezért máshol vettük, aztán vasárnap mielőtt elindultunk haza gondoltuk ott iszunk egy kávét. Amikor fizetni akartunk, akkor apró mosollyal közölték, hogy ingyen van. Idén - tanulva a tavalyi esetből - már célirányosan a Segafredot kerestük. Szerencsére meg is lett, így ezt is megúsztuk ingyen egész hétvégén.

  Elég mozgalmas volt idén is számunkra a program. Sokat tartózkodtunk a padockban. A repi anyagokat összeszedtük, pl. Yokohamás nyakpánt, füldugó, a csaj ... Tovább »
Megtekintve: 836 | Hozzáadta: Wolf | Dátum: 2013.05.06 | Hozzászólások (0)


Megtörtént a szerveren a hotlaps váltás, valamint ismét régi helyére költöztettem vissza, amiből ideális esetben ti semmit nem fogtok érzékelni, kivéve talán azt, hogy megszűnnek a furcsaságok, amit az utóbbi időven művelt a cucc.
Most már valóban gyanússá vált, hogy az új hotlaps (ami egyébként nem publikus verzió volt) szólhat bele a dolgokba, ami a HWC alatt már Andrásnál elkezdődött. De akkor még kevesebben voltunk általában a pályán. Most jutottunk el arra a pontra, amikor más összefüggést nem látok a modok, meg az egyéb dolgok között, valamint nem rég olvastam a neten arról, hogy akár szerveroldali plugin is okozhat ilyesmit. Mivel a régi hotlaps esetén sosem volt ilyen probléma, legalábbis bőven nem ilyen szinten, ezért tegnap este visszaraktam azt. Nyilván a kettő között nincs átjárás, így nem fognak látszani a többi pályán elért köridők benne (ettől még megvannak) és azok a jó tulajdonságai sincsenek meg, amik az újnak megvoltak (szektoridők, 107% és körlimit automatikus kijelzése). ... Tovább »
Megtekintve: 736 | Hozzáadta: Neuro | Dátum: 2013.04.15 | Hozzászólások (2)


Jó régen írtam már ide, úgyhogy itt az ideje. Mostanában keveset vagyok viszonylag a szerón, mert hegesztem a háttérben a dolgokat és nem marad már erőm vezetni is. Amikor meg igen, akkor meg tesztelek...
Nem szeretném elérni azt, mint sok ligavezető, hogy egy idő után nem marad időm semmire és inkább kiállok a gridről, úgyhogy ettől nem kell félni. Inkább félreteszem a dolgaimat, de még mindig versenyezni szeretek a legjobban, nem pedig szervezkedni.
Na lényeg a lényeg, hogy a Procar-nak és a TFTC-nek is készül a grafikai optimalizálási csomagja, amiről pár szóban már írtam a fórumban. Mivel Shift 2-es konverzió minden autó, ezért tele vannak LOD szintekkel. Aki nem tudná, az autó menet közben ahogy távolodik, cserélődnek az elemei, kevésbé részletesre, ezáltal csökken a gépigény. Na, ezekben az autókban minden szint ugyanaz(!), tehát értelmetlenül van benne, így viszont csak erőforrást visz. Úgyhogy ezt kiszedegettem belőlük, meg a TFTC autók kerekei a 2.1-ben (ami tehát kizárólag nem látható grafikai update lesz) festhetőek lesznek. Modokról ennyi, jöjjön a lényeg. ... Tovább »
Megtekintve: 607 | Hozzáadta: Neuro | Dátum: 2013.03.03 | Hozzászólások (2)

1 2 3 ... 8 9 »
Copyright MyCorp © 2018 | Honlapszerkesztő - uCoz